Sundhed som massebevægelse: Den fænomenale krop i sport og motion. - Elsass, Peter; Jespersen, Ejgil (Psyke & Logos, 2022)
I den folkelige opfattelse af sundhed spiller sport og motion en stor rolle. Men i en begrebsmæssig sammenhæng er sundhed et vagt og vidtspændende emne, som ofte bliver benyttet som retfærdiggørelse for motionskampagner og bevægelsesaktiviteter. Der bliver givet tal for, hvorledes sport og motion som massebevægelse har udviklet sig. Udfra en forståelse af kulturens inkarnation (embodiment) introduceres den fænomenale krop eksemplificeret ved den oprejste holdning. Dette filosofiske udgangspunkt supplerer såvel psykoanalysens begreber indenfor psykosomatikken som social indlæringsteori om modelindlæring. Disse forskellige synsmåder forsøges monteret til enforståelse af, hvorledes sport og motion breder sig som en massebevægelse med sundheden som fællesnævner som supplement eller alternativ til den internationale konkurrencesport.