Omvæltning og opløsning en masse - DDR statens endeligt - Dreier, Ole (Psyke & Logos, 2022)
Der argumenteres mod at opfatte masseaktiviteter som determineret af nogle universelle love for masseadfærd eller egenskaber hos en »massepersonlighed«. Vi må snarere generalisere om, hvordan konkreter masseaktiviteters indhold, perspektiver, retninger, mål, interne relationer, dynamikker og former udfolder sig og forandrer sig i konkrete sociokulturelle kontekster. Som et led heri må vi udforske den betydning, det har for deltagerne at tage del i aktiviteterne på særlige måder samt deres grunde hertil set fra deres respektive ståsteder og dertil hørende særlige perspektiver på andre deltagere og på masseaktiviteterne som helhed. Denne opfattelse konkretiseres ved at analysere masseaktiviteter under omvendingen i DDR, primært udfra forfatterens deltagerobservationer. Hovedtrækkene i disse masseaktiviteters forandringer fra september 1989 til det tidlige forår 1991 skitseres.