Svar på en kommentar til Psykologi og Kønsforskning - Grønbæk Hansen, Kirsten (Psyke & Logos, 2022)
På opfordring af Psyke & Logos’ redaktion har Talli Ungar Andersen anmeldt tidsskriftets temanummer om Psykologi og Kønsforskning nr. 1. 1994, med Jette Fog, Dorte Marie Søndergaard og Kirsten Grønbæk Hansen som gæsteredaktører. Vi havde ikke tænkt os at bryde med den almindelige gode skik, at man ikke besvarer anmeldelser; men vi blev meget ihærdigt opfordret hertil. Redaktionen ønsker at bruge anmeldelser af eller kommentarer til temanumrene til at starte en debat om psykologisk teori og metode, så det følgende skal derfor læses som et debatindlæg og ikke blot som en tilbagevisning af den kritik, der bliver rettet mod gæsteredaktionens dispositioner og af artiklernes teoretiske og metodiske legitimitet. Vi har fordelt indlægget imellem os, således at Kirsten Grønbæk Hansen skriver om de vurderingskriterier, der anvendes i Talli Ungar Andersens kommentar og ganske kort om den definition af psykologiens genstandsfelt og metoder, der udtrykkes i kommentaren. Dorte Marie Søndergaard og Mette Liv Guldbrandsen diskuterer mere udførligt den videnskabelige legitimitet af de teorier og metoder, som de - som forfattere - beskriver i artiklerne, og som de anvender i deres videnskabelige arbejde. Jette Fog har, på grund af andre forpligtelser, ikke haft mulighed for at respondere på kommentaren.