Modernismens symbolverden - Schnack, Asger (Psyke & Logos, 2022)
Brugen af symboler i den modernistiske poesi diskuteres. Påstanden er, at symbolerne i modernismen løsrives fra alle faste, allegoriske mønstre. De lades med egen kraft og bliver på en måde deres eget symbol. Tre symboler behandles nærmere, med eksempler fra dansk litteratur: strengeinstrumentet, de lukkede øjne og floden.