Bevidstheden i udviklingspsykologisk belysning - Poulsen, Arne (Psyke & Logos, 2022)
Der gøres rede for 6 etaper i udviklingen af det at kunne være bevidst om noget bestemt i betydningen at kunne kommentere noget om dette bestemte. De 6 etaper er triadisk kommunikation, selvbevidsthed, metarepræsentation, sondring mellem det perceptuelt tilsyneladende og det virkelige, bevidst forhold til algoritme for egne handlesekvenser, samt abstrakt tænkning.