Eksistenstænkning i psykologien: En introduktion - Højgaard Frydenlund, Jonas; Jacobsen, Bo; Jacobsen, Bjarne; Mathiassen, Charlotte (Psyke & Logos, 2022)
Som psykologer beskæftiger vi os med menneskers levede liv. Med hvordan mennesker finder sig til rette i tilværelsen. Vi forsker i det, vi vurderer det, og vi hjælper vores medmennesker med deres livsudfoldelse og med at finde en bæredygtig orientering i deres liv. Vi hjælper dem med deres eksistens! Det gør vi, hvad enten vi fokuserer på neuropsykologiske eksekutivfunktioner, på kognitiv omstrukturering og narrativ reframing, på behandling af udviklingstraumer, laver pædagogisk psykologiske vurderinger eller hjælper patienter med somatiske lidelser. Et eksistensperspektiv er således relevant i psykologers arbejde, alene fordi vi arbejder med mennesker og deres liv. En psykisk lidelse er fx ikke kun en tilsyneladende afgrænset diagnose. Det er først og fremmest en livstilstand, den eksisterende er nødt til at forholde