PARALLELPROCESSER I PSYKOTERAPI OG SUPERVISION: Nogle refleksioner over fænomenet og dets psykologiske mekanismer - Haugaard Jacobsen, Claus (Psyke & Logos, 2022)
Parallelprocesser i psykoterapi og supervision henviser til det fænomen, at relationer og interaktioner i den ene setting genskabes i den anden. Med udgangspunkt i et historisk rids giver artiklen en oversigt over litteraturen inden for dette område, og centrale positioner præsenteres. l modsætning til de fleste fremstillinger, der alene behandler parallelprocesser på et deskriptivt niveau, foretages i nærværende arbejde en analyse af de underliggende psykologiske mekanismer og der peges på, at termen parallelprocesser overordnet henviser til to forskellige processer, hvor projektiv identifikation udgør en central mekanisme i den ene af disse.