U.B.K. UNIVERSITETETS BØRNEPSYKOLOGISKE KLINIK: – glimt af en udvikling over 50 år. - Almstrup, Ole (Psyke & Logos, 2022)
Baggrunden for oprettelsen i 1950 af Universitetets børnepsykologiske klinik ved Københavns Universitet med inspiration fra de amerikanske tværfaglige child guidance clinics beskrives og udviklingen op til etableringen af Institut for klinisk Psykologi i 1968, hvor der udover børneklinikken oprettes en voksenafdeling og en forskningsafdeling gennemgås, iblandet enkelte personlige erindringer fra et kandidatforløb over to år. Derefter gennemgås de efteruddannelses- og forskningsmæssige forhold ved UBK og betydningen for dansk klinisk børnepsykologi bliver omtalt.