GLIMT FRA O’S HISTORIE SET FRA ET PSYKOLOGISK PERSPEKTIV - Theilgaard, Alice (Psyke & Logos, 2022)
I min afskedsforelæsning ved min fratrædelse som chefpsykolog ved afd. O, Rigshospitalet tog jeg klogeligt afstand fra at give et historisk tilbageblik over de mere end 40 år, jeg var ansat ved den voksen-psykiatriske afdeling. For det første fandt jeg det vanskeligt at dele sol og vind lige med hensyn til omtalen af de mange personer, der gennem år havde sat deres præg på afd. O. For det andet lurede faren for, at en patineret nostalgi skulle farve beretningen, og endelig for det tredie var der sket så mange forandringer inden for disse 40 år, at forsøget på at tegne et billede af O’s historie kunne blive ganske kalejdoskopisk. Men inspireret af det initiativ, som Psyke & Logos har taget vedrørende ‘Psykologiens historie i Danmark’ drister jeg mig i gang med beretningen om psykologerne på afd. O, vel vidende at den vil blive ufuldstændig og præget af min selektive perception og hukommelse.