OM UDVIKLINGSPSYKOLOGIEN - EN PERSONLIG BERETNING. - Bernth, Inger (Psyke & Logos, 2022)
Et overblik over udviklingspsykologien i København fra 1894 til år 2000. Med udblik til den internationale scene illustreres ved hjælp af litteratureksempler og personlige oplevelser, hvordan faget børne- og ungdomspsykologi blev til udviklingspsykologi. Tillige hvordan det i de første godt 50 år var pædagogisk orienteret, mens lægerne tog sig af dets kliniske aspekt. Der tilskyndes til en biologisk-psykologisk-kulturel tilgang, hvor teorien ikke skygger for barnet.