FRA FÆNOMENOLOGIDEBAT TIL STUDENTEROPRØR: - en revurdering af Københavnerfænomenologien 30 år efter - Karpatschof, Benny (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen opridser den historiske baggrund for studerneteraprøret i april 1968, og her placeres den såkaldte fænomenologidebat i 1967-68 som en afgørende ouverture. Stridens parter og resultaterne af denne debat for de efterfølgende 30 års udvikling bliver beskrevet. Artiklen munder ud i et forslag til en revurdering af både Københavnerfænomenologien og kritikken heraf, samt i et forslag til en relancerering af en psykologiskfænomenologi på basis af en ontologisk realisme.