HVAD ER PSYKOLOGIENS GENSTANDSOMRÅDE? - Bork Mathiesen, Birgit; Gjørtler, Neel; Harder, Susanne; Jacobsen, Bjarne; Køppe, Simo; Jørgensen, Stephan Lang; Linnet, Jakob; Nielsen, Birthe (Psyke & Logos, 2022)
Artiklens udgangspunkt er, at psykologiens gentandsområde, psyken, er irreduktibel. Forfatterne er enige om udgangspunktet, men i øvrigt tilhængere af vidt forskellige psykologiske retninger. De enkelte forfattere bestemmer hver især de afgørende irreduktible træk ved psyken. Til sidst i artiklen forsøges en sammenkædning af de enkelte synspunkter, der argumenteres mod eklekticisme og der specificeres en række grundspørgsmål til yderligere bestemmelse af psyken.