PSYKOLOGISKE FORHOLD VED BRYSTREKONSTRUKTION - Jørgensen, Stephan Lang (Psyke & Logos, 2022)
Rekonstruktion af brystet, efter det er blevet amputeret pga. brystkræft, er en procedure flere og flere vælger. Artiklen gennemgår den psykosociale forskning på området. Det påpeges at der er usikkerhed om, hvad ønsket om brystrekonstruktion afspejler. I forsøg på at eliminere usikkerheden sammenholdes empirien med de teoretiske tiltag indenfor området. Da dette er uden succes, anskueliggøres det i stedet, at den psykoanalytiske teori og den eksistentielle/fænomenologiske teori begge kan redegøre for hvorfor mastektomerede kvinder søger brystrekonstruktion. Herved peges der på en måde til at mindske usikkerheden.