DEN TERAPEUTISKE ALLIANCE - Jørgensen, Carsten René (Psyke & Logos, 2022)
I artiklen redegøres for den historiske udvikling af det psykoanalytiske begreb om den terapeutiske alliance med inddragelse af den væsentligste kritik af begrebet. Den terapeutiske alliance afgrænses fra beslægtede fænomener som den terapeutiske overføring og den reale relation, ligesom der gives et overblik over de mest udbredte forsøg på at operationalisere alliancen med henblik på empirisk udforskning. Endelig redegøres for de vigtigste empiriske resultater omkring alliancen og det skitseres, hvorledes den opnåede viden på området kan finde anvendelse i kliniken.