DEPRESSION: FRA KLINIK TIL GEN - Rosenberg, Raben (Psyke & Logos, 2022)
Artiklen giver en kort oversigt over neuropsykiatrisk forskning af depressive tilstande i HjerneÅret. Psykiske processer ses som emergente fænomener, der kræver videnskabelig beskrivelse på mange niveauer. Der gives eksempler fra klinisk og basalvidenskabelige forskning og de terapeutiske konsekvenser omtales. Det søges illustreret, at moderne neuropsykiatriske forskning baseres på en tværfaglig tilgang med udgangspunkt i den biopsykosociale sygdomsmodel og med empirisme som erkendelsesteoretisk position.