HJERNE OG IMMUNITET - Zachariae, Bobby (Psyke & Logos, 2022)
Mens immunsystemet tidligere blev betragtet som en overvejende autonom kropslig forsvarsmekanisme, anerkendes det i dag som et system, der interagerer med og reguleres af centralnervesystemet. Under fællesbetegnelsen »psykoneuroimmunologi « har tværvidenskabelige undersøgelser påvist forekomsten af en række kommunikationsforbindelser mellem hjernen og immunsystemet, der muliggør interaktion mellem de to systemer. Sådanne forbindelser udgør grundlaget for udforskningen af såvel sammenhænge mellem psykologiske processer og immunsystemet som af den mulige betydning af psykosociale faktorer for udvikling af immunologiske og inflammatoriske lidelser.