HJERNE OG KOGNITION - Larsen, Axel; Gade, Anders (Psyke & Logos, 2022)
Kognitive processer er hjerneprocesser, og forestillingen om en principiel adskillelse mellem sjæl og legeme, mellem bevidsthed og materie, eller mellem kognition og hjerne synes ikke holdbar. Med eksempler fra sansning og visuel perception, arbejdshukommelse og opmærksomhedskontrol søger vi at vise, hvordan en empirisk tværvidenskabelig tilgang til klassiske problemer med metoder fra neurobiologi og kognitionspsykologi øger vores forståelse af kognition. Det langsigtede mål er at kunne gøre systematisk rede for, hvordan mentale repræsentationer og processer realiseres i hjernevævet.