BILLEDET I PERSPEKTIV - Siggaard Jensen, Hans (Psyke & Logos, 2022)
I artiklen gives en præsentation af nogle problemer knyttet til forståelse af begrebet »billede«, herunder problemer knyttet til relationerne »ligner« og »repræsenterer«. På basis heraf gives en analyse af perspektivet, som definerende hvad der prototypisk for os er et billede. Ud fra en rekonstruktion af Albertis regler for perspektivkonstruktionen gives en fortolkning af, hvordan en sådan konstruktion kan forstås som en kognitiv teori, og hvordan den dermed påvirker vores forståelse af, hvad det vil sige at se, og af hvordan vi ser.