Rehabiliteringspsykologi: En introduktion til og aktuel status på feltet i Danmark - Glintborg, Chalotte; Hansen, Tia G.B.; Schmidt Thøgersen, Cecilie Marie (Psyke & Logos, 2021)
Internationalt har rehabiliteringspsykologi eksisteret i mere end 50 år, men det er endnu er et ungt forsknings- og praksisområde i Danmark. Den første omfattende brug af begrebet på dansk kom i 2015 med ph.d.-afhandlingen ”Grib mennesket” (Glintborg, 2015). Siden har feltet været i vækst og blandt andet påvirket nationale anbefalinger på handicapområdet med forstærket fokus på de psykosociale aspekter. Artiklen introducerer rehabiliteringspsykologien og giver en aktuel status på feltet i Danmark.