SKRIVEGRUPPER SOM EN NY GRUPPEBASERET HYBRID MELLEM EN KUNSTWORKSHOP OG EN GRUPPETERAPEUTISK INTERVENTION FOR MENNESKER MED PSYKISK LIDELSE - Bundesen, Birgit; Rosenbaum, Bent (Psyke & Logos, 2021)
Kunst har gennem tiden altid haft en plads i psykiatrien som både beskæftigelse og som terapeutisk og diagnostisk middel. Kunstbaserede interventioner er internationalt anerkendt og implementeret i psykiatrien, men i Danmark er tilbuddet til patienterne sparsomt. Et gruppedynamisk format, der integrerer psykodynamisk og fænomenologisk tankegang, og som er centreret om arbejdet med kreativ skrivning ledet af skønlitterære forfattere i samarbejde med sundhedsfaglige co-terapeuter, er en ny eklektisk tilgang til recovery med fokus på refleksiv funktion, identitet, samhørighedsfølelse, empowerment og afstigmatisering. Tekster, der produceres i gruppen, fungerer som overgangsobjekter, og skrivegruppen danner et holdingcontaning environment, hvor faktorer som resonans og kreativitet bliver afgørende.