VIRKSOMME FAKTORER I INTEGRATIV TERAPI: – ET SYSTEMATISK REVIEW - Bay-Andersen, Nathalie Helene; Qvist Friis-Pederseb, Michelle; Møhl, Bo (Psyke & Logos, 2021)
Formålet med dette review er at finde ud af, hvilke centrale faktorer terapeuter vurderer som virksomme i integrativ terapi. På baggrund af en systematisk søgning i PsycInfo og PubMed fandt vi 818 artikler, og efter selektion og sortering endte vi med at have 15 casestudier, der kunne inkluderes i den endelige kvalitative syntese. Vi fandt frem til 14 temaer, der rummer de centrale faktorer, som terapeuterne har identificeret som virksomme i det terapeutiske forløb med integrativ terapi. Disse temaer går igen i flere af de undersøgte casestudier og kan overordnet karakteriseres som fælles faktorer. Desuden blev der identificeret nogle mindre centrale temaer, der blev nævnt som virksomme i nogle få studier. Endelig diskuteres styrker og svagheder samt indikationer for og kliniske implikationer af integrativ terapi.