Socialkognitiv testning af personer med skizofreni - Bundsgaard, Anna Maj (Psyke & Logos, 2019)
Dette review undersøger, hvorledes man skal teste socialkognitive vanskeligheder hos voksne personer med skizofreni (>18 år) med fokus på domænerne Theory of Mind (ToM) og emotionsforarbejdning. Artiklen tager udgangspunkt i internationale anbefalinger af de to højt anbefalede socialkognitive tests Hinting Task (HT) og Mayer-Salovey-Caruso Emotional Intelligence Test (MSCEIT) og består af en undersøgelse af publicerede forskningsartikler og testmanualer. Resultaterne viser, at raske kontrolpersoner scorer signifikant højere på disse tests end personer med skizofreni. Styrker og svagheder ved testene diskuteres i lyset af loftseffekter, økologisk validitet og klinisk anvendelighed.