Fritz-kola som identitetsmarkør - Petersen, Maria Vase (Prototyper – Studier i design, 2017)
Menneskets konstante søgen efter en identitet skaber et kommercialiseret marked, hvor virksomheder repræsenterer og reproducerer sociokulturelle kategorier gennem materielle symboler. Objekter får en afgørende rolle i etableringen og opretholdelsen af en identitet, da mennesket spejler sig heri. <span style="color: #000007; font-family: TimesNewRomanPSMT; font-size: 12pt; mso-fareast-font-family: ’Arial Unicode MS’; mso-hansi-font-family: TimesNewRomanPSMT; mso-bidi-font-family: TimesNewRomanPSMT; mso-font-kerning: .5pt; mso-ansi-language: DA; mso-fareast-language: ZH-CN; mso-bidi-language: HI;">Opgaven her fokuserer på materielle objekters relation til identitet, hvor der specifikt tages udgangspunkt i fritz-kola. Med dette udgangspunkt undersøger opgaven, hvordan fritz-kola skaber symbolske systemer for at positionere sig mod en identitet.