Fra klassisk til ny engelsk skole - Valbjørn, Morten; Glavind, Johanne Grøndahl; Brems Knudsen, Tonny (Politica, 2014)
Denne artikel sætter fokus på den nye engelske skole og dens revitaliserede forskningsprogram, herunder fem centrale bidrag: (1) relanceringen af verdenssamfundsdimensionen med fokus på ikke-statslige aktører, (2) revisionen af sondringen mellem pluralistiske og solidaristiske internationale samfund, (3) differentieringen af det internationale samfund til to niveauer, det globale og det regionale, (4) videreudviklingen af skolens forståelse af internationale institutioner og (5) den større metodiske bre dde. Artiklen argumenterer for en fortsat udvikling af anvendelsesorienteret middle-range teori, herunder både fortolkende og forklarende analysestrategier.