Janerik Gidlund og Gullan Gidlund: Ty riket år ditt och makten. De politiska partiernas roll i svenska kommuner. Rapport fran kommunaldemokratiska forskningsgruppen. Kommundepartementet, 1981:15. 248 s. + bilag. - Villadsen, Søren (Politica, 1982)
-