Politologien på feltarbejde. Erfaringer fra en antropologisk inspireret studie af demokratisering i Marokko - Pruzan-Jørgensen, Julie (Politica, 2023)
Hvad kan antropologisk inspirerede tilgange tilføre studiet af demokratisering i Mellemøsten? Den metodisk/disciplinært orienterede artikel argumenterer for, at sådanne tilgange kan bibringe nye og uventede indsigter i lokale politiske dynamikker. På baggrund af en antropologisk inspireret marokkansk case studie fremhæves det, at demokratisering ikke nødvendigvis er det mest relevante prisme at nedlægge over politiske udviklinger i Marokko, idet demokratiseringsperspek-tivet risikerer at fordreje fokus normativt og at skygge for andre, væsentlige indsig-ter. Endvidere argumenteres der for nødvendigheden af, at studier af demokrati-sering i Mellemøsten i højere grad analyserer „Islam“ som en flertydig, dynamisk og forhandlet erfaringsramme.