»Nattevagt« og den socialhistoriske analyse - Grodal, Torben Kragh (Poetik, 1974)
Træk i den historiske udvikling i Danmark 1870-1900 Pontoppidans emancipatoriske positioner Historiske problemer i den småborgerlige og borgerlige socialisering Kommunikationsformer og kunstnerrollens degradering Drømmen om løsrivelse fra markedsunderkastelse Borgerlighed og driftregulering