Learning from Schauspiel Dortmund about Diversity and Inclusion in Theatre Production: Towards an “Archipelagic Dramaturgy” - Boenisch, Peter M. (Peripeti, 2026)
Denne artikel undersøger Schauspiel Dortmund under Julia Wissert og sætter fokus på mangfoldighed og inklusion som del af en pluralistisk teaterpoetik. I artiklen analyseres ressourcefordeling med post-repræsentationelle begreber inspireret af Paul Carter, og en “arkipelagisk dramaturgi”, der skifter fokus fra identitet til værdier, rum og møder, diskuteres. This article examines Schauspiel Dortmund under Julia Wissert, focusing on diversity and inclusion as part of a pluralistic theatre poetics. It analyzes resource distribution using post-representational concepts inspired by Paul Carter, and it considers an “archipelagic dramaturgy” shifting focus from identity to values, spaces, and encounters.