Sproget i Line Knutzons dramatik - Ballebye, Marlene (Peripeti, 2024)
Marlene Ballebye undersøger "Sproget i Line Knutzons dramatik". Hendes artikel koncentrerer sig om Knutzons særegne sprog, metaforik og lyriske princip med fokus pa stykkerne Først bliver man jo født (1994) og dramatikerens seneste værk, Guitaristerne (2004). Spørgsmålet er, hvilke sproglige og metaforiske principper, der stadfæster et nybrud inden for dansk dramatik, og hvordan det lyriske prmcip i monologerne i Først bli'r man jo født går igen i Guitaristerne. I undersøgelsen af Knutzons særlige metaforik læser Ballebye de to stykker i et henholdsvis modernistisk og klassisk lyrisk perspektiv. [The issue has been reconstructed from a scanned version of a printed issue, which might result in minor flaws in the text. This is also the cause of the odd page breaks.]