Making it new: Om analyse og fortolkning af ny dansk dramatik i anledning af Jokum Rohdes “Pinocchios aske” (2005) - Thygesen, Mads (Peripeti, 2024)
Tidsskriftet indledes med Mads Thygesens "Making It New?'', som fokuserer på Forlaget Dramas seneste udgivelser med henblik på at give et overblik over hovedtendenser i den aktuelle dramatik. Thygesen ser desuden nærmere på bøger om emnet og diskuterer, hvordan forskellige modernismekonstruktioner spiller ind i forskellige beskrivelser af ny dansk dramatik. I modsætning til den udbredte opfattelse, at samtidsdramatikken er karakteriseret ved formfornyelse, hævder artiklen, at kategorien "det nye" er problematisk, fordi jagten på "det nye" konstruerer et bestemt blik på samtidsdramatikken, som alt for let kommer til at skygge over de værker, som ikke passer ind i konstruktionen. [The issue has been reconstructed from a scanned version of a printed issue, which might result in minor flaws in the text. This is also the cause of the odd page breaks.]