At kuratere en antropocæn sensibilitet - Aagaard Friis , Joachim; Schyum, Ida (Peripeti, 2022)
I denne artikel undersøger vi, hvordan det antropocæne som koncept kan bruges som en rammesætning for kuratering af stedsspecifik kunst. Med udgangspunkt i kurateringsprocessen under udstillingen Human/Non-human på Roskilde Festival 2017 fremlægger vi, hvordan begrebet det antropocæne ændrer kuratorens æstetiske og epistemologiske praksis gennem et fokus på det ikke-menneskelige og en omdefinering af skillet mellem natur og kultur.