En teori om dramaturgi - Szatkowski, Janek (Peripeti, 2020)
Jeg forsøger mig i dette essay med tre postulater: Det første er, at dramaturgi kan forstås som en videnskab om kommunikation af kommunikation. Det andet er, at et kunstfag bør være forligtet på at kunne forklare, hvordan kunst kommunikerer mening. Det tredje er at dramaturgien bæres af en historisk og aktuel viden om, hvordan figurer på scenen udtrykker værdier.