Den kollektive læsnings anarki - Tronegård-Madsen, Lau Tobias (Peripeti, 2020)
Denne artikel analyserer, hvordan kunstnerkollektivet Sort Samvittighed bearbejder og bruger litterære tekster i deres forestilling I et forhold fra 2019. Den beskriver deres metode som grundlæggende prattein (van Eikels) med et fokus på forbindelser, kollaborationer og reaktioner frem for forfatternes eventuelle intentioner. Den argumenterer for, at denne praksis skaber et åbent værk, der etablerer fællesskab (Nancy) mellem kunstnerne, forfatterne og publikum.