iPod-film som kreativ forskningsmetode: Om at undersøge den æstetiserende iPod-lytning ved hjælp af kreative processer og produkter - Gram, Nina (Peripeti, 2012)
This paper describes and analyses the production of a so-called iPod movie, which shows a bike ride through Copenhagen where the biker listens to music. The paper explores how this methodological work can be understood as creative research and examines the qualities of this specific research perspective. Nina Grams artikel undersøger den æstetiserende iPod-lytning ved hjælp af kreative processer og produkter. En såkaldt iPod-film illustrerer en cykeltur gennem København med musik i ørerne. Gram undersøger, hvordan objektets form, den mobile lytning, kan bidrage til udvikling af en analysemetode med særlig sensibilitet for netop dette objekt. På samme tid eksperimenterer hun som forsker med at skabe en multisensorisk oplevelse, som afvikles under særlige omstændigheder og er tilsat bestemte musikalske kombinationer.