Serendipitet og kulturforvaltning - Larsen, Svend (Peripeti, 2007)
Svend Larsens udgangspunkt er en bog om serendipitet skrevet af to amerikanske sociologer Robert Merton og Elinor Barber: The Travels and Adventures of Serendipity og han foretager herfra overvejelser om begrebets anvendelighed i kulturforvaltning og specielt biblioteksvæsenet.