Borgerdokumentet - et spørgsmål om autenticitet: Om transformation og autenticiteten i forestillingen Borgerdokumentet - Rousset Thomsen, Barbara (Peripeti, 2017)
Essayet Borgerdokumentet - et spørgsmål om autenticitet af Barbara Rousset Thomsen er skrevet på baggrund af observationer under prøverne til forestillingen Borgerdokumentet – et levende arkiv (2016) ved Aarhus Teaters Borgerscene i forbindelse med ’Festival på borgerscenen’. I alt medvirkede 30 borgere fordelt på fem forskellige instruktører. Essayets forfatter var assistent for den ene af instruktørerne, og alle observationer er foretaget på baggrund af dette arbejde med forestillingen, instruktøren og borgerne deri.