Performancevandringer i en krigszone: Om iscenesættelse af tilskueren til Krig (Du skulle have været der) i Hørve og Viborg. - Christoffersen, Erik Exe; Krøgholt, Ida (Peripeti, 2017)
Performancevandringer i en krigszone. Essay og interview af Erik Exe Christoffersen og Ida Krøgholt omhandler versioner af vandreperformancen Krig (du skulle have været der) (2013) af Lucas Matthaei, som blev opført i Hørve og Viborg. Essayet iagttager opførelsen i de to byers forskellige rum og med borgere som frivillige aktører. Ved at sammenligne de lokalt forankrede forestillinger, undersøger essayet vandreperformancens greb til at skabe møder mellem borgere, tilskuere og krigens virkelighed. Essayet efterfølges af et interview med Sanna Albjørk, instruktørassistent på Krig (Du skulle have været der): At tage hånd om deltagerne.