Soldaten og nationen: Betragtninger over krigsballeten I føling - Gade, Solveig (Peripeti, 2017)
I essayet Soldaten og nationen: betragtninger over krigsballetten I føling reflekterer Solveig Gade over muligheden for at den civile kan forstå den hjemvendte soldats krigserfaring. Hun deler nogle erfaringer og overvejelser i forbindelse med I føling, som Gade var dramaturg på i 2014.