En undersøgelse af teatermediet: Teater som personligt møde - Hauge, Marie; Simonsen, Barbara; Christoffersen, Erik Exe (Peripeti, 2021)
På en konference på Laboratoriet i Aarhus 2014 fremlagde Marie Hauge et længerevarende projekt, som bestod i telefonopkald til tilfældige mennesker for at tale med dem om ensomhed. Hun dokumenterede projektet med film og lyd optagelser, og på konferencen var der en diskussion med nogle af de personer, som hun havde været i kontakt med. Jeg opfattede det som et teatermæssigt og menneskeligt interessant projekt, som udfordrede teatermediet. Efterfølgende foreslog jeg, at Marie Hauge skulle beskrive projektet, som en form for kunstnerisk udviklingsvirksomhed, der siden 2014 har udviklet sig. Jeg lavede en udenforstående refleksion over måden at bruge teatermediet som ramme for et personligt møde. Endvidere har Barbara Simonsen, som er leder af Laboratoriet, kommenteret eksperimentet. Det er der kommet følgende ud af.