Mens vi venter på Performanceuddannelsen - Kuhlmann, Annelis (Peripeti, 2025)
Flere steder i rapporten Scenekunst i Danmark fra 2010 dukkede udtrykket laboratorievirksomhed op i beskrivelsen af udviklingsveje for scenekunstuddannelserne i Danmark. I artiklen gives et perspektiv på performanceuddannelse i Danmark med fokus på teaterlaboratoriet. En forskningsbaseret uddannelse udfordrer underviseren, idet han eller hun skal dokumentere såvel sin forskning som dens forbindelse til den undervisning, eleverne modtager. Uddannelsens indhold skal kunne give de studerende kompetencer, der indebærer kritiske refleksioner over egen praksis. Forskning bliver imidlertid oftere målt i kraft af dens dokumentations-karakter end på grund af selve genstandsfeltet, hvilket i dette tilfælde vil sige de arbejdsprocesser og studierelaterede værker, som eleverne producerer eller indgår i. Men når scenekunst er flygtig i sin karakter, så må forskningsbegrebet i kunstpraksis også kunne opnå andre udformninger end den mere traditionelle akademiske dokumentationsform.