Peter Bruun Et brag, et chok og et stykke musik: Et angreb på og et forsvar for sanseligheden - Bruun, Peter (Peripeti, 2021)
Komponisten Peter Bruun, der selv har komponeret børneopera og er medlem af ensemblet Figura, skriver om arbejdet med at lade børn komponere. Med afsæt i et konkret eksempel fra et projekt med børn i 4. klasse fra skoler i Billund kommune relekterer han over de oplevelsesprocesser, der sættes i spil i sådan et forløb, hvor børn selv skaber et musikalsk-dramatisk udtryk fra grunden. Børnenes eksperimenterende og legende omgang med lydligt og musikalsk materiale perspektiveres såvel musikæstetisk som musikpsykologisk.