Signe Klejs Distributed Opera: new stagings, new roles - Hodkinson, Juliana (Peripeti, 2021)
Juliana Hodkinson udforsker i sin engelsksprogede artikel, hvordan opera fungerer og opleves på internettet, og hvordan eksperimenterende kunstnere, i deres forsøg på at omforme operagenren med henblik på online-distribution, udvikler nye og anderledes former for bl.a. tilskuerdeltagelse og interaktion, der kan virker tilbage på kompositioner af live-operaer. Som eksempel stilles der undervejs i artiklen skarpt på en opera, som Signe Klejs og Niels Rønsholdt lige nu er i færd med at udvikle som applikation til tablets. This article is developed further after a presentation entitled Contemporary opera formats and the internet at a seminar From Baroque to Internet: Gender critical perspectives on machinic music- theatre and its role-concepts, held at Kunstuniversität Graz, Institut für Elektronische Musik und Akustik, under Professor Elena Ungeheuer, in cooperation with the Musicology Department of the University of Heidelberg (Prof. Dr. Silke Leopold, Dr. Hanna Walsdorf ), Freya de Mink (musicologist, Utrecht).