musikteater, teaterkoncert Redaktionelt forord: Musikteater i Danmark - Redaktion, Peripeti (Peripeti, 2021)
Hvordan har musikteatret i Danmark det i dag? Spørgsmålet er ikke så enkelt at besvare, da ”musikteater i Danmark” dækker over mange forskellige undergenrer og subkulturer. Svaret på spørgsmålet bliver derfor også forskelligt, alt efter hvilken undergenre vi fokuserer på. Vi kan indledningsvis operere med følgende typologi, som vi mener, er dækkende for feltet: • De etablerede operakompagniers produktioner • De små operakompagniers produktioner • Nye eksperimenterende musikteaterproduktioner • Musicals • Teaterkoncerter • Musikteater for børn