KRONOS OG TOPOS: Tidslige og romlige skjæringspunkter i Henrik Ibsens Bygmester Solness og Et dukkehjem - Østerud, Erik (Peripeti, 2006)
Erik Østeruds artikel behandler forholdet mellem mytisk tid, eksistentiel tid og historisk tid i Et dukkehjem og Byggmester Solness. Østeruds pointe er ikke bare, at aksen mellem fortid og fremtid er nuets forudsætning, men at den dybde og tæthed, som fortiden og fremtiden giver til nuet, er forudsætningen for det krav om selvoverskridelse og forvandling, der karakteriserer Ibsens hovedpersoner.