Fremad mod halvtredserne? Om tv-serien »Sommer« - Hesselaa, Birgitte (Peripeti, 2021)
En kritisk analyse af Sommer kunne slå ned på mange ting: den pædagogiske fortælleform, det slæbende tempo, den flade dialog og det mærkbare brud midt i serien, hvor der blev skiftet hovedforfatter. Mit ærinde er et andet. Det er et forsøg på at finde ind til det tidsbillede og det Danmarksbillede, og ikke mindst de værdier, serien formidlede til alle os, der fulgte serien frem mod det, Henrik Palle i Politiken kaldte »afslutningens blyindfattede bekræftelse af familien som verdensbillede«. Var det det, Sommer var?