Interaktivitet med børn på scenen? Procesovervejelser - Phaff Louring, Tanja; Sørensen, Sune T. (Peripeti, 2021)
Blandt teaterpædagoger er der ofte en berøringsangst overfor det sårbare ved at lade børn improvisere foran et publikum. I foråret 2008 udviklede Filurens Teaterskole for Børn en turnéforestilling, Hvem skriver J M?, spillet af ni teaterskolebørn. Forestillingen var en debatteaterforestilling, der havde forumteatertræk med en spilleder og »stop-sekvenser« samt input fra publikum. I nærværende essay ønsker vi at fortælle om vores metodeovervejelser, erfaringer og konklusioner omkring brugen af interaktive elementer i en teaterforestilling med børn på scenen.