Vaginal Davis og mobiliseringen af freaken : Disidentifikation i kortfilmen That Fertile Feeling - vest, alfi (Peripeti, 2024)
Resumé Med udgangspunkt i Vaginal Davis’ kortfilm That Fertile Feeling fra 1983 undersøger jeg freaken som en sort queer politisk figur ved at spore dens rødder i racistiske og patriarkalske ideologier. Ved at anvende José Muñoz’ begreber om disidentifikation og modoffentligheder diskuterer jeg, hvordan Davis’ performances skaber en hybrid identitet, der udfordrer dominerende fortællinger og udvikler æstetikker som drag, punk og camp for det sorte queer subjekt. Abstract Focusing on Vaginal Davis’s 1983 short film That Fertile Feeling, I examine the freak as a black queer political figure, tracing its roots in racist and patriarchal ideologies. Using José Muñoz’s concepts of disidentification and counter publics, I highlight how Davis’s performances enact a hybrid identity, challenging dominant narratives and reappropriating aesthetics like drag, punk, and camp for the black queer subject.