Nedslag i de tidlige danske kunstnergruppers kollektive identitet fra 1930-1957 - Tang Kristensen, Jens (Peripeti, 2020)
Siden 1930erne og frem til 1950erne med stiftelsen af Situationistisk Internationale i 1957 har en række danske kunstnergrupper bevidst anvendt kollektivismen som en subversiv aktivistisk og kunstnerisk strategi i kampen mod kapitalisme, imperialisme og totalitarisme. I Danmark kan den kollektive strategi føres tilbage til stiftelsen af Corner-gruppen i 1932, om end reminiscenserne herfra kan følges helt frem til tiden efter 2. Verdenskrig.