Teater som mediator i konfliktområder: Teater og kulturproduksjon i Patani-regionen - Kvam, Hilde (Peripeti, 2019)
Fremveksten av religiøs radikalisme og ekstremisme i dagens samfunn gir inntrykk av en uoverkommelig polarisering mellom ulike folkegrupper, etnisiteter og individer tilhørende ulike religioner. Artikkel diskuterer med utgangspunkt i teatervirksomheten i Pataniregionen i Malaysia og Thailand og hvordan en kulturell fellesarv kommer til uttrykk i teateret og bidrar til å nyansere forestillinger om «rene» religioner og identiteter. The emergence of radical extremism gives the impression of increasing religious and cultural opposition in today’s society. The article discusses how a deeper cultural understanding expressed through the theater in Patani Region in Malaysia and Thailand can help to nuance this picture.