Forholdet mellem det verbale sprog og kropssproget i udvalgte grønlandske teaterproduktioner i 2017* - Johansen, Arnaq Brandt (Peripeti, 2019)
Med udgangspunkt i Nicole Tersis et aliis Words and Gesture. An Inuit storyteller in East Greenland (2016) og Marcel Mauss’ Techniques of the Body (opr.1936/1973), vil min artikel fokusere på kroppen som kulturelt symbol i forbindelse med udvalgte grønlandske teaterproduktioner, som jeg har observeret i løbet af 2017. Formålet er i denne kontekst at fremanalysere forholdet mellem det verbale og det kropslige sprog og at vurdere, hvordan der er tale om et ’særligt grønlandsk’ udtryk i performansen. As a starting point with Nicole Tersis et aliis Words and Gesture. An Inuit storyteller in East Greenland (2016) and Marcel Mauss’ Techniques of the Body (1936/1971), my article will focus on the body as a cultural symbol in Greenlandic theatre productions which I have observed in 2017. The purpose of the context is to analyze the relationship between the verbal and body language and to evaluate how there is a ’particularly’ Greenlandic expression in the performances.